Winterse perikelen in Groningen

Na een lange winterstop was het moment eindelijk daar, de herstart van de Bijzondere Eredivisie! In het hoge Noorden ontving gastheer FC Groningen de teams van Go Ahead Eagles, AFC Ajax, SC Heerenveen en FC Emmen. Op het sportcomplex van Kids United arriveerden de spelersbussen van de teams. Voor deze bijzondere gelegenheid kwamen de spelers van FC Groningen met de hummerlimo naar de speelronde!

Ook al stonden de spelers van de Bijzondere Eredivisie te trappelen om na een lange tijd weer te voetballen, zorgde het weer voor wat onzekerheid. Een sneeuwbui bedekte het sportcomplex in korte tijd met een laag sneeuw. Gelukkig bleef de sneeuw niet lang liggen en konden spelers gewoon beginnen met hun warming-up! Toen de spelers goed warm waren, was het tijd voor de altijd spectaculaire opkomst. Hard applaus van meegereisde supporters, skydancers, luide muziek en rookfakkels zorgden voor veel vreugde. Na een mooi openingswoord van Wouter Gudde, de algemeen directeur van FC Groningen, was het tijd om af te trappen.

FC Groningen nam het in de derby van het noorden op tegen SC Heerenveen. Op het andere veld speelde AFC Ajax tegen FC Emmen. De spelers van Go Ahead Eagles hadden de eerste wedstrijd rust en konden binnen nog even lekker opwarmen. Dat het koud was, viel aan de wedstrijden niet te zien. De spelers speelden fanatiek en vol plezier. Dit zorgde voor mooi voetbal met prachtige goals en indrukwekkende reddingen!

Nadat de laatste wedstrijdronde tussen FC Groningen – FC Emmen en Go Ahead Eagles – AFC Ajax voorbij was, werd er traditiegetrouw met penalty’s afgesloten. Hierna trok iedereen snel weer wat warms aan en was het tijd om huiswaarts te keren.

Veel dank aan alle teams, scheidsrechters, supporters en alle andere aanwezigen die deze dag door weer en wind tot een succes hebben gemaakt. Daarnaast een speciaal dankwoord aan FC Groningen en Kids United voor het organiseren van de speelronde.

De volgende speelronde van de Bijzondere Eredivisie is alweer bijna daar. Op 26 maart zal de zevende speelronde plaatsvinden bij NEC Nijmegen. Tot dan!

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)