Veel gestelde vragen

De Bijzondere Eredivisie is een competitie op Eredivisie niveau voor voetballers van 10 tot 18 jaar met een handicap.

Iedereen is welkom bij de competitierondes van de Bijzondere Eredivisie. Houd voor de tijden en de locatie het speelschema in de gaten. 

Alle clubs die meedoen aan de Bijzondere Eredivisie bepalen zelf hoe ze hun team samenstellen. De ene club heeft bijvoorbeeld al een team en de andere club gaat een selectiedag houden in de regio. We raden je aan om bij jouw eigen club te informeren of er wordt deelgenomen aan (de selectie voor) de Bijzondere Eredivisie.

Alle clubs die meedoen aan de Bijzondere Eredivisie bepalen zelf hoe ze hun team samenstellen. De ene club heeft bijvoorbeeld al een team en de andere club gaat een selectie dag houden in de regio. We raden jouw club aan om bij de deelnemende club in de regio te informeren of er mee kan worden gedaan aan (de selectie voor) de Bijzondere Eredivisie.

ADO Den Haag, Ajax/Only Friends, SC Heerenveen, SC Cambuur, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, Go Ahead Eagles, FC Groningen, SC Heerenveen, NEC Nijmegen FC Utrecht en VVV Venlo doen mee met het derde seizoen van de Bijzondere Eredivisie.

Het televisieprogramma heeft een forse impuls gegeven aan de bekendheid van G-voetbal in Nederland en daardoor gezorgd voor meer begrip en bewustwording t.a.v. mensen met een handicap.

Het TV programma over de Bijzondere Eredivisie werd vanaf 28 november 2019 uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 1. Uitzending gemist? Klik hier om terug te kijken

We zijn zeker op zoek naar partners of sponsors die ons kunnen helpen met het opzetten van een duurzame competitie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: menno@playersunited.com

De Bijzondere Eredivisie is voor alle handicaps. Er zijn wel door een Adviescommissie een aantal selectiecriteria geformuleerd, waardoor een evenwichtige competitie mogelijk is.

De G-teams die meedoen met de Bijzondere Eredivisie blijven daarnaast bij hun eigen amateurclub spelen.

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)