Veel gestelde vragen

De Bijzondere Eredivisie is een competitie op Eredivisieniveau voor voetballers van 10 tot en met 18 jaar met een handicap.

Iedereen is welkom bij de competitierondes van de Bijzondere Eredivisie. Houd voor de tijden en de locatie het speelschema in de gaten. 

Alle clubs die meedoen aan de Bijzondere Eredivisie bepalen zelf hoe ze hun team samenstellen. Sommige clubs houden een selectiedag in hun regio. We raden je aan om bij jouw eigen club te informeren naar de mogelijkheden.

Zoals benoemd bepalen clubs zelf hoe zij hun spelers selecteren. In plaats van een selectiedag kunnen clubs een bestaand G-team adopteren van een club uit de regio. Informeer bij jouw club naar de mogelijkheden.

ADO Den Haag, Ajax/Only Friends, AZ Alkmaar, SC Cambuur, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, Go Ahead Eagles, FC Groningen, SC Heerenveen, NAC Breda, NEC Nijmegen en VVV Venlo doen mee met het vijfde seizoen van de Bijzondere Eredivisie.

Het televisieprogramma heeft een forse impuls gegeven aan de bekendheid van G-voetbal in Nederland en daardoor gezorgd voor meer begrip en bewustwording t.a.v. mensen met een handicap.

Het programma over de Bijzondere Eredivisie is uitgezonden op 28 november 2019 door KRO-NCRV op NPO 1. Uitzending gemist? Klik hier om de uitzending terug te kijken.

We zijn op zoek naar partners of sponsoren die ons kunnen helpen met het opzetten van een duurzame competitie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: menno@playersunited.com.

De Bijzondere Eredivisie is voor alle handicaps. Om de competitie zo evenwichtig mogelijk te maken, zijn er in samenwerking met een adviescommissie verschillende selectiecriteria opgesteld.

De spelers die meedoen in de Bijzondere Eredivisie blijven daarnaast ook bij hun eigen amateurclub spelen.

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)