Twee aanwinsten voor het FC Emmen G-voetbalteam!

Het FC Emmen G-voetbalteam heeft zich versterkt met Danick Hekhuis (16) en Mike Spiekman (15). Beide spelers zijn gescout bij vv Bargeres en mogen zich vanaf het seizoen 2020-2021 speler noemen van het FC Emmen G-voetbalteam. Zowel Danick als Mike blijven ook actief bij vv Bargeres, maar kunnen via FC Emmen nog meer trainen en nog meer wedstrijden spelen. Samen met de huidige selectie, bestaande uit twaalf spelers, gaan zij FC Emmen komend seizoen vertegenwoordigen in de Bijzondere Eredivisie.

Danick Hekhuis
Samen met zijn vader, moeder en broetje woont Danick in Nieuw-Amsterdam. De linkervleugelspeler, die een verstandelijke beperking heeft, beleeft heel veel plezier aan voetbal. Volgens zijn moeder Mariska is hij dan ook erg trots dat hij vanaf komend seizoen voor FC Emmen mag spelen: “Danick vindt het ontzettend leuk om voor FC Emmen te gaan voetballen. Op deze manier kan hij nog beter worden in hetgeen waar hij zoveel plezier aan beleeft: voetballen.” Naast het voetballen mag Danick ook graag gamen en aan atletiek doen: “Ik ben graag lekker sportief bezig want dan heb ik veel plezier en lol.”

Mike Spiekman
Mike, samen met zijn vader en moeder woonachtig in Emmen en drager van het fragiele X-syndroom, heeft net als zijn nieuwe teamgenoot ook veel zin om bij FC Emmen te gaan voetballen: “Mijn droom is altijd geweest om profvoetballer te worden. Nu ik de kans krijg en direct rugnummer 9 ga dragen, wil ik veel goals maken. Het scoren van doelpunten maakt mij blij.” Zijn vader Erik ziet dat voetballen veel met Mike doet: “Voetballen maakt hem blij, helemaal als hij dat met vrienden mag doen.”

Danick Hekhuis
Mike Spiekman

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)