Gele kaarten en een feestelijke sfeer in Den Haag

De Bijzondere Eredivisie is weer een speelronde rijker! Afgelopen zondag 7 mei was het ADO Den Haag die als gastheer optrad. De spanning hing in de lucht terwijl spelers, coaches en supporters zich verzamelden op het jeugdcomplex van ADO Den Haag, De Aftrap.

De dag begon met een prachtig openingswoord van Henk-Willem Laan, directeur van initiatiefnemer Stichting Gehandicapte Kind. Hij sprak vol trots over het belang van de Bijzondere Eredivisie en hoe het de levens van kinderen met een beperking verrijkt. Zijn inspirerende woorden motiveerden iedereen om er een onvergetelijke dag van te maken.

Vervolgens was het de eer aan Lex Schoenmaker, voormalig voetballer van ADO Den Haag en een legende in het Nederlandse voetbal. Hij trapte namens ADO Den Haag de speelronde officieel af, onder luid applaus van het publiek. Zijn aanwezigheid gaf het evenement een extra speciaal tintje.

Dit keer waren de teams van AFC Ajax/Only Friends, FC Groningen/Kids United, Excelsior Rotterdam en VVV-Venlo te gast. Voor AFC Ajax/Only Friends en FC Groningen/Kids United was het de laatste speelronde van dit seizoen, dus het beloofde een bijzondere dag te worden voor deze teams.

Tijdens de opening werd er tot slot ook speciale aandacht besteed aan het 20-jarig jubileum van FC Groningen/Kids United. De club die onder leiding van Onno en Margriet Kukler al twee decennia lang kinderen met een beperking de kans biedt om te voetballen, werd in het zonnetje gezet. Deze mijlpaal werd vol trots gevierd door veel lovende woorden, het overhandigen van vaantjes en een speciaal fotomoment.

Om de sfeer erin te houden, was ras-Hagenees Fred Zuiderwijk aangesteld als stadionspeaker en razende reporter. Met zijn enthousiaste stem en aanstekelijke energie zorgde hij ervoor dat niemand iets hoefde te missen van de actie op het veld. Hij interviewde spelers, coaches en fans, en zorgde zo voor een nog intensere beleving van de speelronde. DJ Dennis was aanwezig om een heerlijke – zo nu en dan een Haags – plaatje te draaien.

Tijdens de eerste speelronde stond het treffen tussen ADO Den Haag en AFC Ajax/ Only Friends op het programma. Een affiche waar menig Hagenees lang naar uit heeft gekeken. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. Ook de overige wedstrijden waren een lust voor het oog. Met mooie goals, fantastische reddingen en zo nu en dan een trucje hier en daar, werden aanwezigen weer bijzonder getrakteerd.

Tijdens het nemen van penalty’s na de wedstrijd tussen ADO Den Haag en VVV-Venlo, gebeurde er een opmerkelijk incident. Een speler van VVV-Venlo wist zijn penalty feilloos in het doel te schieten. Van vreugde trok hij zijn shirt uit en vierde zijn doelpunt met zijn teamgenoten. In zijn enthousiasme trok een van de andere spelers ook zijn shirt uit. Uiteraard zijn de regels uit de Eredivisie ook van toepassing in de Bijzondere Eredivisie. En wij weten allen wat er dan volgt…. Een gele kaart! Natuurlijk!

Beiden heren werden door de scheidsrechter op de bon geslingerd. Het hele gebeuren kreeg de lachers van het publiek op zijn hand. Gelukkig voor de mannen werden beide kaarten enkele minuten later door stadionspeaker Fred Zuiderwijk geseponeerd…

Een mooie dag in Den Haag waar het in tegenstelling tot de weersverwachting, de hele dag droog bleef. Vanzelfsprekend deed dit goed aan de sfeer op het park. 

Al met al kunnen we weer een fantastische speelronde bijschrijven. Op naar aankomende zondag 14 mei waar wij op Moederdag het seizoen afsluiten op bezoek bij De Graafschap. Stadion de Vijverberg is dan het strijdtoneel van deze unieke competitie. Tot dan!

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)