G-voetballers Bijzondere Eredivisie spelen unieke competitieronde in Johan Cruijff ArenA

Voor de g-voetballers van de Bijzondere Eredivisie kwam een droom uit. Op zondag 22 mei speelden de g-teams van betaald voetbalclubs voor het eerst een competitieronde in de Johan Cruijff ArenA. Een unieke ervaring voor zowel de spelers als iedereen die betrokken is.

Een seizoen lang spelen de g-voetballers van de betaald voetbalclubs tijdens verschillende competitierondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de betaald voetbal clubs. Op 22 mei was Ajax gastheer van de Bijzondere Eredivisie. Het team van Ajax/ Only Friends ging de strijd aan tegen de g-teams van ADO Den Haag, FC Emmen, FC Groningen en De Graafschap.

Bijzondere Eredivisie maakt dromen waar

Vanuit de catacombe kwamen de teams onder luid applaus het stadion in gelopen. Op het veld werden de teams ontvangen door de stadionspeaker van Ajax Rob van Rossum. Dennis Gebbink van Only Friends en Lieselot Ruesen van Stichting het Gehandicapte Kind openden de competitieronde met een welkomstwoord voor de spelers en toeschouwers. Ruesen: “Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: profvoetballer worden. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een beperking binnen handbereik. Dankzij deze competitie kunnen ook voetbaltalenten met een beperking uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub.”

Mooie acties, geweldige doelpunten & lachende gezichten

De spelers schitterden op het veld. Ze waren ontzettend fanatiek en enthousiast. Trots op het tenue dat ze dragen, vol zelfvertrouwen en blij met de vriendschappen die ze in hun team sluiten. Het was een geweldige dag. Bovendien brachten zowel de meegereisde supporters als de fanatieke aanhang van de thuisploeg een fantastische sfeer. Blije gezichten, mooie acties en voetbalpassie – dat is waar het om draait bij de Bijzondere Eredivisie.

Mascotte Mattie van Stichting het Gehandicapte Kind met de spelers van ADO Den Haag in de Johan Cruijff ArenA © Daryl Louis Gruijters

Over de Bijzondere Eredivisie
De Bijzondere Eredivisie is een G (Gehandicapte) -team competitie van betaald voetbalclubs. De competitie is gestart in september 2019 en het is de eerste competitie ter wereld waarin kinderen met een beperking uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub. De teams bestaan uit 12 jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Zij hebben diverse handicaps en diverse leeftijden. De teams zijn op basis van zorgvuldig gekozen selectiecriteria samengesteld om een evenwichtige competitie te kunnen waarborgen. De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)