Een feestelijk weekend in Venlo!

Afgelopen zondag stond rood omcirkeld op de kalender van vele Venlonaren. Niet omdat op vrijdag 11 november (de elfde van de elfde) het carnavalsseizoen officieel van start ging. Maar omdat de vierde speelronde van de Bijzondere Eredivisie georganiseerd werd door VVV-Venlo! In het eigen Covebo Stadion – De Koel – ontvingen zij de teams van NEC Nijmegen, AFC Ajax en Go Ahead Eagles. Nadat alle teams aangekomen waren, was het tijd om aan de warming-up te beginnen. Onder een strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje verzamelden vele toeschouwers zich op de tribunes van het stadion.

Toen alle spelers ingespeeld waren, was het tijd voor de opkomst. Onder begeleiding van stadionspeaker Pascal liepen de spelers van de iconische trappen en door de catacombe het veld op. Met dank aan de meegenomen trommels en fakkels ontstond er een geweldige sfeer. Het openingswoord werd gehouden door algemeen directeur Marco Bogers en wethouder Tom Verhaegh. Na de praatjes en een hard applaus voor alle aanwezigen was het tijd om te voetballen.

Onder toeziend oog van Stan Henderikx en Jens Jacobs, twee spelers uit de selectie, nam VVV-Venlo het in de eerste wedstrijd op tegen Go Ahead Eagles. Al vroeg in de wedstrijd belandde een prachtig afstandsschot van VVV-speler Ties in de kruising. Op het andere veld waren het Ajax en NEC die om de punten streden. De twee aan elkaar gewaagde teams maakten er een spannende wedstrijd van!

Omdat er deze speelronde vier teams aanwezig waren, konden alle ploegen drie wedstrijden spelen. Een intensieve dag voor de spelers van de Bijzondere Eredivisie! Ook al waren de spelers vermoeid, was dit niet terug te zien in de wedstrijden. Na drie fanatieke wedstrijdrondes was het tijd om de dag af te sluiten met penalty’s. Hierna was het de hoogste tijd de trainingspakken weer aan te trekken en de bus in te stappen.

Dank aan alle teams, scheidsrechters, meegereisde supporters en andere aanwezigen voor het mede mogelijk maken van deze prachtige speelronde. Vanzelfsprekend grote dank naar VVV-Venlo voor de organisatie!

Speelronde 5 is op 27 november in het Cambuur Stadion! Dit is tevens de laatste speelronde voor de winsterstop. Zorg dus dat je erbij bent!

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)