Eindelijk weer voetbal voor de G-voetballers!

Zondag 20 juni was voor de G-voetballers van FC Emmen, FC Groningen en Go Ahead Eagles een dag om niet snel te vergeten. Na 16 maanden zonder wedstrijd (de laatste keer was op 27 februari 2020), mochten ze vandaag eindelijk weer het veld op tijdens de G-voetbaldag op De Oude Meerdijk.

De dag werd geopend door de gasten van FC Groningen en Go Ahead Eagles. De Groningers kwamen op een 1-0 voorsprong na een mooie aanval over de linkerkant, maar met een bekeken afstandsschot wisten de Deventenaren er nog 1-1 van te maken.

Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Zij namen het op tegen Go Ahead en zagen hoe de gasten op voorsprong kwamen. Maar de Emmenaren toonden veerkracht en het was uiteindelijk Stan Lasker die na een mooie dribbel door het midden de bal snoeihard in het dak van het doel schoot: 1-1!

De volgende wedstrijd: FC Emmen – FC Groningen. Ook nu kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong en gingen de Drenten vervolgens vol op de aanval. Kansen genoeg, maar helaas deze keer geen gelijkmaker.

In de tweede ronde speelden alle ploegen nogmaals tegen elkaar en ook hier begonnen de gasten uit Groningen en Deventer tegen elkaar. De Groningers pakten ook deze keer de voorsprong, door een vrije trap net buiten de zestien goed binnen te schieten. Maar vervolgens ging Go Ahead ging erop en erover: 1-2! De Deventenaren scoorden daarna opnieuw, maar helaas in eigen goal en dus was de stand weer gelijk.

De thuisploeg sloot de dag af met de laatste twee duels. De vermoeidheid en het gebrek aan wedstrijdritme ging inmiddels een rol spelen. De Emmenaren leken daar meer moeite mee te hebben dan de andere teams. Zo kwam Go Ahead Eagles in de voorlaatste wedstrijd al snel op 0-1 na een goede individuele actie. Vervolgens liepen de bezoekers snel uit naar 0-3, wat ook de eindstand was.

De laatste wedstrijd was misschien wel de spannendste. Het duel tussen Emmen en Groningen ging gelijk op, maar het was vooral Emmen dat de kansen kreeg. Ze gingen er helaas allemaal niet in en aan de andere kant was het wél in een keer raak. Een vlammend schot was onhoudbaar voor de Drentse keeper. De ploeg van trainers Gert Willems, Jan Dijkgraaf en Jelle Mars probeerde nog wel een gelijkmaker te forceren, maar zonder succes.

De organisatie kijkt reikhalzend uit naar de start van Seizoen 3, deze staat gepland voor medio september.

Fotograaf: Gerrit Rijkens

Fotograaf: Erik Spiekman

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)