Vanuit het hart in de Domstad

Tijdens de vierde ronde speelden de teams van FC Utrecht, Ajax, FC Groningen, VVV-Venlo, SC Cambuur en Excelsior tegen elkaar op trainingscomplex Zoudenbalch bij FC Utrecht. Na een mooie opkomst door een tunnel van FC Utrecht vlaggen en rookfakkels begon de dag met een toespraak van Stichting Het Gehandicapte Kind. Het was een gezellige dag omdat er zes verschillende teams aanwezig waren. Dit zorgde voor veel reuring op en rondom het veld. Al vanaf het begin van het seizoen is de lat hoog gelegd wat betreft support en opkomst van de supporters. Maar deze ronde was het extra mooi om te zien dat zes verschillende teams allemaal hun vlaggen mee hadden.

Het publiek werd verwend met de kraker tussen FC Utrecht en Ajax als opening van een spannende dag. Dit werd een duidelijke overwinning voor FC Utrecht maar dat heeft het enthousiasme van de spelers van Ajax niet gebroken. De Amsterdammers hebben in hun volgende wedstrijd namelijk een grote overwinning geboekt. Het team van FC Groningen mocht tegen Excelsior debuteren en speelde ook nog een wedstrijd tegen VVV-Venlo, dit eindigde in een winst en een verlies voor de Noorderlingen.

De organisatie van FC Utrecht heeft een fruitkar neergezet naast het veld zodat iedere aanwezige een gezonde snack kon meepikken. Dit is een gezond initiatief en daar hebben ook veel aanwezigen van genoten. Er werd ook drinken uitgedeeld aan het publiek en aan de spelers. Dit draagt bij aan een gezond dieet en dat is essentieel als sporter maar natuurlijk ook als toeschouwer. Dit draagt bij aan een goede sfeer op de dag zelf en dat merkten de spelers op het veld terug.

We gaan nu een kleine pauze van twee weken in waarna we weer een ronde spelen in Nijmegen bij N.E.C. op 21 november. De week daarna op 28 november is het de beurt aan FC Groningen om te hosten. Daarna is het alweer tijd voor de winterstop en gaan we ons voorbereiden op het voorjaar!

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)