‘T Geel Blauwe Cambuur

Op zondag 8 mei werd speelronde 11 van de Bijzondere Eredivisie gespeeld in het Cambuurstadion. De teams van ADO Den Haag, FC Groningen, NEC en SC Heerenveen waren deze speelronde te gast bij de club uit Leeuwarden. Nadat de teams zich opgewarmd hadden en onder luid applaus het veld op zijn gekomen, werden zij ontvangen door stadionspeaker Fred van Dijk en een niet geheel onbekende speciale gast: selectiespeler Michael Breij. Eerder dit seizoen hebben de spelers – onder leiding van de nummer 14 van het eerste – een training afgewerkt in het stadion. Wat hierop volgde was een vriendschappelijke wedstrijd tegen de enige concurrent uit Friesland: SC Heerenveen.

Na een mooi welkomstwoord en een kort interview met de snelle buitenspeler van de SCC, maakte de teams zich gereed voor de aftrap. De afgesproken tactiek tijdens de training moest goed uitpakken. Echter zag invalcoach Breij dat een andere club uit het hoge noorden – FC Groningen – met 1-3 te sterk was voor zijn ploeg. Aan de supporters lag het niet, zij lieten zich wederom van hun beste kant zien en zongen de spelers stuk voor stuk toe.

In de tweede wedstrijd namen SC Heerenveen en ADO Den Haag het tegen elkaar op. Een wedstrijd om je vingers bij af te likken! De wedstrijd leek lang uit te lopen in een doelpuntrijk gelijkspel. Echter was het de club uit Den Haag die in de laatste minuut de winnende binnenschoot en aan het langste eind trok.

Ook tijdens de andere wedstrijden werden de goals aan de lopende band in het netje gelegd. Dit resulteerde in veel lachende gezichten en een sportieve middag.

Wederom een geslaagde speelronde in het Cambuurstadion! Wij verheugen ons nu al op de volgende speelronde! Deze zal niettemin plaatsvinden in de Johan Cruijff Arena waar Ajax/Only Friends de gastheer zal zijn.

Wil jij hier bij zijn? Laat het ons even weten via een privé berichtje op één van onze socials!

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)