Spektakel bij opening Bijzondere Eredivisieseizoen in Amsterdam

Het seizoen ‘20/’21 van de Bijzondere Eredivisie heeft een mooie start gemaakt in Amsterdam. Op het complex van Ajax Only Friends waren VVV- Venlo, SBV Excelsior, SC Heerenveen, FC Utrecht en Go Ahead Eagles te gast. Ajax-iconen Edwin van der Sar en John Heitinga waren aanwezig om de enthousiaste voetballers extra te motiveren voor hun wedstrijden.

In de hoofdstad speelde enthousiasme de hoofdrol. De spelers hebben alles gegeven voor hun clubs tijdens de wedstrijden. Dat zag ook John Heitinga, die voor Ajax kwam kijken of er nog exceptionele talenten bij zaten. “We zoeken voor het eerste van Ajax nog een rechtsback, dus wie weet loopt hij of zij hier vandaag”, vertelde Heitinga in de rust van de wedstrijden. “Uiteindelijk staan hier alleen maar winnaars op het veld.”

Voor aanvang van de wedstrijden kregen alle aanvoerders de speciale Bijzondere Eredivisiekrant uitgereikt. Onder toeziend oog van mascottes Lucky (Ajax) en Mattie (Stichting Gehandicapte Kind) en Edwin van der Sar kregen de spelers hun speciale clubpagina’s van de krant gepresenteerd.

Naast de winst van de wedstrijden was er nog een prijs te verdienen op het sportpark van Only Friends. De Gouden schoen voor sportiefste voetballer van de dag ging naar SC Heerenveen-keeper Rienk. De topkeeper uit Friesland sleepte zo de eerste prijs van het seizoen in de wacht.

Na een middag vol voetbal, enthousiasme en vooral spelplezier keerden alle ploegen weer voldaan naar huis. Aankomende zondag staat de volgende speeldag alweer op het programma. Dan is De Graafschap de gastheer en ontvangen zij VVV-Venlo, FC Groningen, FC Emmen en ADO Den Haag in Doetinchem.

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)