Speelronde twee met uitzicht op het Abe Lenstra Stadion!

Op zondag 2 oktober heeft de tweede speelronde van de Bijzondere Eredivisie plaatsgevonden. Ditmaal waren wij te gast bij SC Heerenveen op Sportpark Skoatterwâld. Op deze prachtige morgen arriveerden de spelers als echte profs in de spelersbussen. Na een intensieve warming-up konden de teams niet wachten om te beginnen. Maar eerst de altijd spectaculaire opkomst! Onder toeziend oog van de meegereisde supporters, het clublied ‘Ús Heerenveen’ uit de speakers en uitzicht op het Abe Lenstra stadion kwamen de teams van SC Heerenveen, De Graafschap, SC Cambuur, AFC Ajax en Excelsior Rotterdam onder aanvoering van de scheidsrechters het veld op.

Het welkomstwoord werd gedaan door de algemeen directeur van SC Heerenveen, Cees Roozemond. Die aan het eind van zijn toespraak de spelers veel succes toewenste, maar vooral heel veel plezier. Hierna werd de microfoon overgedragen aan de Jaap Jongedijk, de stadionspeaker van de dag. Naast dat Jaap de wedstrijden van commentaar voorzag, hield hij ook verschillende interviews met trainers en spelers. Ook Mattie, de mascotte van Het Gehandicapte Kind, was weer aanwezig om high fives en knuffels uit de delen.

De teams zetten hun beste beentje voor en maakten een spektakel van de wedstrijden. De kraker van de dag vond plaats in de tweede speelronde. De wit blauwen van SC Heerenveen namen het in dé Friese Derby op tegen de geel blauwen van SC Cambuur. Een fanatieke wedstrijd met onderling veel respect voor elkaar. Niemand minder dan SC Heerenveen clublegende Foppe de Haan kwam ook nog even kijken hoe zijn club het ervan afbracht tegen de provinciegenoot.

Traditiegetrouw werd de dag afgesloten met penalty schieten. Daaropvolgend werden er nog enkele spelers geïnterviewd door Heerenveen TV. Voor veel spelers is weer een droom uitgekomen; hun debuut maken in het shirt van hun favoriete club.

Veel dank aan SC Heerenveen voor de organisatie en het faciliteren van deze speelronde op Skoatterwâld.

Voor nu is het even een paar zondagen stil in de Bijzondere Eredivisie. Op zondag 30 oktober zijn we terug met de derde speelronde. Deze vindt plaats in het stadion van Excelsior Rotterdam! Tot dan!

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)