Passie en vuurwerk bij Go Ahead Eagles

In Deventer was het tijdens de derde speelronde de beurt aan N.E.C. Nijmegen om te debuteren tegen De Graafschap, FC Emmen en Go Ahead Eagles. De club uit Nijmegen is dit seizoen samen met SC Cambuur de nieuwkomer. SC Cambuur debuteerde eerder dit seizoen al tijdens de eerste speelronde. Helaas was er niet de mogelijkheid om in de Adelaarshorst te spelen omdat het eerste elftal dezelfde avond een belangrijke wedstrijd speelde in het stadion. De vervangende locatie bij DVV Go Ahead was ook enorm mooi en de club heeft er een geslaagde dag van gemaakt.

Nog voordat de speelronde was begonnen waren er al tientallen supporters van Go Ahead Eagles en De Graafschap aanwezig met vlaggen en vuurwerk. De opkomst van de teams zag er spectaculair uit doordat de supporters een tunnel hadden gevormd met vlaggen en geel/rode rookbommen. De toon werd daardoor meteen gezet want de spelers kwamen juichend het veld op door een muur van rook. Wethouder Rob de Geest heeft de dag vervolgens geopend met een toespraak en sprak ook zijn dankbaarheid en steun uit voor onze bijzondere competitie. Dit gaf de dag een aanloop die het verdiende want wat de spelers op het veld hebben neergezet was enorm vermakelijk voor het publiek.

We hebben altijd een stadionspeaker tijdens de wedstrijden maar deze keer hadden we twee speciale stadionspeakers te gast. Selectiespelers Sam Crowther en Frank Ross van Go Ahead Eagles hebben namelijk onze eigen stadion speaker een handje geholpen. Ze gaven de wedstrijden een extra boost door commentaar en support te leveren. Dit was echt een enorm leuke toevoeging aan de dag en de spelers hebben nog de mogelijkheid gehad om een foto te maken en een handtekening te krijgen. De twee spelers gingen na de wedstrijden snel terug naar De Adelaarshorst om daar weer met hun eigen team voor te bereiden op de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Zondag 11 november spelen de teams van AFC Ajax, Excelsior, VVV Venlo en FC Groningen en FC Utrecht tegen elkaar in Utrecht.

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)