Op besite yn Ljouwert!

Afgelopen zondag stond alweer de vijfde speelronde van de Bijzondere Eredivisie op het programma. Ditmaal waren wij op bezoek in Leeuwarden. In het eigen stadion ontving gastheer SC Cambuur de teams van NEC Nijmegen, Go Ahead Eagles, De Graafschap, SC Heerenveen en FC Groningen. Een gezellige drukte dus!

Een goede warming-up was essentieel, want het was een koude dag in Friesland. Toen alle spelers opgewarmd waren, was het tijd voor de opkomst. Aftellende supporters, sierkanonnen, skydancers en het officiële opkomstnummer van de club uit Leeuwarden zorgden voor een spectaculaire opkomst. Tijd om te voetballen! Vanaf de eerste wedstrijd was het spannend. De Fryske Derby, een wedstrijd tussen SC Cambuur en SC Heerenveen, stond op het programma. Op het andere veld nam De Graafschap het op tegen NEC Nijmegen.

Een van de vele hoogtepunten van deze speelronde was het bezoek van Henk de Jong. Henk kwam de teams aanmoedigen en nam daarna nog voor elk team uitgebreid de tijd. Elk team heeft een mooie teamfoto met Henk!

Traditiegetrouw namen de teams na hun laatste wedstrijd penalty’s. Hierna was het de hoogste tijd om de warme kleren aan te trekken en uit te rusten in de spelersbus.

Dank aan de teams, scheidsrechters, supporters en alle andere aanwezigen voor deze prachtige speelronde. Daarnaast een speciaal dankwoord aan SC Cambuur voor de goede organisatie!

Voor nu gaat de Bijzondere Eredivisie de winterstop in. Houd voor de speelrondes na de winterstop het speelschema in de gaten. We zien je dan graag weer!

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)