Luis Suarez schenkt 50 PUMA-ballen aan Kids United

FC Groningen

Voormalig FC-spits Luis Suarez maakte enkele weken geleden zijn 500ste goal in zijn imposante carriere. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren heeft de Uruguayaan in samenwerking met sportmerk PUMA 500 Puma-voetballen gedoneerd aan clubs in steden waar de spits voetbalde. Afegelopen week kreeg Kids United de 50 PUMA-voetballen die de club van Suarez heeft mogen ontvangen, uitgereikt.

FC Groningen

Luis Suarez zette in 2006 zijn eerste stappen in het Europese voetbal bij FC Groningen. De aanvaller maakte vijftien doelpunten voor de Trots van het Noorden. Als jonge spits kreeg Suarez bij FC Groningen de kans om zijn droom als topvoetballen in Europa waar te maken en groeide uiteindelijk uit tot een van de beste spitsen van zijn generatie.

Met elke van de 500 ballen die Suarez schenkt aan verschillende jeugdteams uit de steden waar hij heeft gespeeld, wil de spits een speciale boodschap meegeven om de volgende generatie te inspireren. “ik wilde iets terugdoen voor de zeven teams die mij gevormd hebben tot de spelers die ik nu ben, “zegt Luis Suarez.

 

“ik wilde een boost geven aan jeugdteams die verlegen zitten om materiaal en ze inspireren om hun dromen waar te maken. Ik wilde de teams, spelers en supporters bedankten die een onderdeel zijn geweest van mijn reis: Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona, Madrid en Uruguay. Het zijn allemaal steden die ik een warm hart toedraag, dit een speciaal eerbetoon aan hen en hun gemeenschappen.”

Onno Kukler, oprichter en trainer van Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team, is zeer blij met het geschenk van de superaanvaller. “De kids zijn er heel erg blij mee. Suarez heeft 500 goals gemaakt en natuurlijk ook in Groningen gescoord. Ik denk dat onze kids hem niet kennen van zijn tijd bij FC Groningen, maar meer als een wereldberoemde speler. Die ook bij FC Groningen heeft gespeeld. We zijn hartstikke dankbaar dat we zijn aangedragen en dat Luis Suarez samen met PUMA ons via deze geweldige actie 50 ballen heeft geschonken. 

Klik hier om de video te bekijken

 

 

 

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)