Een prachtige derde speelronde in Kralingen

Zondag 30 oktober vond de derde speelronde van de Bijzondere Eredivisie plaats bij Excelsior Rotterdam. Vroeg in de morgen kwamen de officiële spelersbussen van FC Emmen, SC Cambuur, VVV-Venlo en ADO Den Haag aan bij het Van Donge & De Roo stadion. Snel kleedden de teams zich om, zodat er begonnen kon worden aan de warming-up. De spelers stonden te trappelen om te beginnen, maar eerst was het tijd voor de opkomst! Onder toeziend oog van en goed gevuld stadion liepen de spelers vanuit de catacombe het veld op.

De speelronde werd officieel geopend door Faouzi Achbar, wethouder van Rotterdam. Ook nam Faouzi Achbar samen met Richard (keeper van Excelsior Rotterdam) de eerste aftrap. Tijd om te voetballen! Na het startsignaal van stadionspeaker Bo Pernet, wie voor één dag deze taak op zich nam, konden de wedstrijden beginnen. Excelsior Rotterdam nam het op tegen FC Emmen en VVV-Venlo op haar beurt tegen SC Cambuur.

Tijdens de eerste wedstrijd tussen Excelsior Rotterdam en FC Emmen moest Mike (FC Emmen) helaas noodgedwongen het veld verlaten vanwege een vervelende blessure. Onder luid applaus van de supporters verliet Mike per brancard het veld. Gelukkig gaat het alweer een stuk beter met Mike. Wij wensen hem heel veel sterkte en succes toe met zijn herstel. Hopelijk is hij snel weer te bewonderen in de Bijzondere Eredivisie.

Gelukkig verliep de rest van de dag zonder verdere problemen en werd er prachtig voetbal gespeeld. De spelers lieten zich wederom van hun beste kant zien en zorgden zo voor een geslaagde dag. Voor het tijd was om de dag af te sluiten, werden er eerst nog penalty’s genomen. Hierbij waren de mascottes Woutje Stijn en Mattie ook aanwezig. Na een centrale afsluiting vertrokken de verschillende spelersbussen weer huiswaarts.

Veel dank aan Excelsior Rotterdam voor het organiseren en faciliteren van deze speelronde in het Van Donge & De Roo stadion.

De volgende speelronde is op 13 november in het stadion van VVV-Venlo. Hopelijk zien wij jou daar!

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)