Afsluiting seizoen 2 Bijzondere Eredivisie Skillgames

Van een dribbelparcours, waarbij de tijd wordt bijgehouden, tot voetbal-curling. En van een smartgoals-estafette tot gatendoek schieten, al deze onderdelen kwamen voorbij in de Bijzondere Eredivisie Skillgames! Het alternatief tijdens een bijzonder coronajaar.

Bijzondere Eredivisie Skillgames

In september 2020 trapten we het tweede seizoen van de Bijzondere Eredivisie af bij Ajax. Een prachtige eerste competitiedag. Helaas kon daarna, door het coronavirus, geen competitiewedstrijden meer worden gespeeld. Ook lagen de gewone voetbaltrainingen bij veel clubs stil. Veel kinderen met een beperking zaten alleen thuis. Maar we bedachten een alternatief: de Bijzondere Eredivisie Skillgames! Een sportief programma dat bij elke deelnemende club op locatie uitgevoerd kon worden. Op deze manier konden de spelers toch hun voetbaldroom najagen: uitkomen voor een profclub!

Van een dribbelparcours tot gatendoek schieten

Stadion De Oude Meerdijk in Emmen was het decor van de eerste editie van de Bijzondere Eredivisie Skillgames. Het G-elftal van FC Emmen werkte alle onderdelen van de Skillgames met groot enthousiasme af. Bij elk onderdeel kon het team punten scoren.

Zo legden de spelers als eerste een strijd tegen de klok af met het dribbelparcours. Slalommen met de bal tussen de pionnetjes en proberen een zo’n snel mogelijk tijd neer te zetten. Vervolgens kon je bij het gatendoek onderdeel 5, 10 of 25 punten verdienen als je de bal in het juiste gat schoot. Dan door naar de derde challenge: Smartgoals. Bij deze slinkste smartgoals moesten de spelers door de poortjes heen dribbelen wanneer deze oplichten. Daarna kon je bij het onderdeel voetbal-curling niet alleen 5, 10 of 25 punten verdienen maar zelfs 50. Dat vroeg om opperste concentratie en de bal niet te hard of te zacht raken. Door naar de voetbaltonnen waar om precisie werd gevraagd. Bij dit onderdeel werkten de spelers goed samen om de bal vanuit de lucht in de ton te koppen. Afsluitend was er een bijzonder leuke quiz.

“Bij de Bijzondere Eredivisie voetballen ze voor het plezier, maar winnen is wel leuk”

Na FC Emmen stond het G-team van ADO Den Haag te springen om de strijd aan te gaan met de verschillende Skillgames challenges. Drie maanden later lieten de spelers van Ajax zich van hun beste kant zien. De weken die daarop volgden kwamen de rest van de clubs aan bod. De spelers van Excelsior gaven uiteindelijk het slotakkoord op een bijzonder seizoen.

Winnaar Bijzondere Eredivisie Skillgames

Alle 10 de teams hebben met veel plezier de Bijzondere Eredivisie Skillgames volbracht. De uiteindelijke winnaar is geworden… SC Heerenveen met maar liefst 37 punten. Gefeliciteerd! Go Ahead Eagles is als tweede geëindigd met 35 punten en FC Utrecht met 1 punt minder op de derde plek.

Seizoen 3 Bijzondere Eredivisie

Door de Bijzondere Eredivisie Skillgames kregen de spelers weer het gevoel onderdeel te zijn van deze unieke competitie op eredivisie niveau. Wij kijken reikhalzend uit naar de start van seizoen 3, dat gepland staat voor medio september.

Over de Bijzondere Eredvisie
In 2019 is de Bijzondere Eredivisie opgericht op initiatief van het Gehandicapte Kind en met steun van de VriendenLoterij. Clubs als Ajax, ADO Den Haag en FC Groningen namen elk een G-team uit hun regio onder hun hoede. Tientallen jonge voetballers met een beperking spelen nu in het shirt van hun favoriete club, en meten hun krachten in een meerjarige competitie. Dankzij de Bijzondere Eredivisie komen de dromen van kinderen met een handicap uit.

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)