Amador

Amador is 13 jaar oud en heeft ADHD, een licht verstandelijke beperking en hechtingsproblematiek. Amador houdt enorm van voetballen. Samen met de kinderen uit zijn dorp kan Amador zijn energie erin kwijt. ‘’Na de vele negatieve ervaringen die hij heeft gehad, is de Bijzondere Eredivisie een goede ontwikkeling voor zijn zelfvertrouwen,’’ vertellen zijn ouders. Amadors grootste droom is om profvoetballer te worden zoals zijn voetbalheld Paul Pogba.

Rienk

Rienk is 12 jaar oud en heeft Cerebrale Parese. Maar dat weerhoudt hem niet om te voetballen! Rienk speelt bij voetbalclub SJO Broekster-Wâlden en bij SC Heerenveen als keeper. Dat Rienk bij de Bijzondere Eredivisie mee mag spelen is voor hem een droom die uitkomt. De grootste droom van Rienk is om voor FC Barcelona te mogen spelen.

Kaj

Kaj is 12 jaar oud en heeft sinds zijn geboorte een hersenbeschadiging. Deze sportieve kerel is een alleskunner met voetbal. ‘’Kaj heeft veel beweging nodig en sport is een goede uitlaatklep. De Bijzondere Eredivisie geeft hem echt een kans om te voetballen. Wij zijn supertrots,’’ vertellen zijn ouders.

Tom

Tom is 17 jaar oud, heeft een achterstand van 10 jaar en hij heeft motoriek problemen. Voetbal is centraal in zijn leven. Tom wil later graag proefvoetballer worden, zoals zijn voorbeelden Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. ‘’Als het kon was Tom elke dag wel aan het voetballen.

Bodi

Bodi is 10 jaar oud en heeft een verstandelijke beperking, ASS, en een chromosoomafwijking. Bodi houdt van zwemmen, maar Bodi vindt het vooral leuk om te voetballen, want hij mag dan schieten. ‘’Hij kan nu eindelijk voetballen, net als zijn broers. We vinden het superleuk dat hij nu in de Bijzondere Eredivisie speelt,’’ vertellen zijn ouders trots.

Ingmar

Ingmar is 14 jaar oud en heeft Cerebrale Parese. Ingmar staat in de aanval voor SC Heerenveen. Voor hem is dat een droom die uitkomt. ‘’Ingmar weet ontzettend veel van voetbal. We vinden het dan ook superleuk dat hij deze kans krijgt, want we zien dat het veel voor hem betekent,’’ vertellen zijn ouders. Ingmar is fan van voetballers zoals Henk Veerman en Giorgio Chiellini. Maar zelf droomt hij ervan om manager te mogen worden bij SC Heerenveen voor het Eredivisie team.

Sem

Sem is 13 jaar oud en heeft Cerebrale Parese. Voetbal betekent alles voor Sem. Hij staat er mee op en gaat er weer mee naar bed. Vier jaar geleden speelde Sem nog voor VV Bakkeveen. Nu staat hij in de verdediging voor SC Heerenveen! Sems grootste droom is om voetballer te worden, net zoals zijn voorbeeld Virgil van Dijk.

Damian

Damian is 15 jaar oud, en heeft PDD-NOS en een ontwikkelingsachterstand. Voetbal betekent voor Damian écht alles! Damian speelt bij SC Heerenveen als aanvaller, wat hij heel erg cool vindt. ‘’Wie kan nou zeggen dat hij de kans krijgt om voor een profclub te spelen?’’ vertelt hij zelf vol trots. ‘’Voor Damian is voetbal een prachtige teamsport, waar hij lekker zijn energie in kwijt kan,’’ vertellen zijn ouders. Damian is fan van voetballers Frenkie de Jong en Lionel Messi.

Yara

Yara is 12 jaar oud. Ze heeft PDD-NOS en meerdere lichamelijke klachten. Voetbal betekent veel voor Yara. Vroeger speelde ze voor VV Zuidhorn. Nu speelt ze het liefst als spits voor de Bijzondere Eredivisie. Maar ze voetbalt ook net zo graag met haar vriendjes en vriendinnetjes van Talryk. Haar grootste droom is voetballen met de Oranje Leeuwinnen.

Owen

Owen is 15 jaar oud en heeft PDD-NOS. Dat Owen mee mag spelen met de Bijzondere Eredivisie is voor hem een droom die uitkomt. ‘’Wij vinden het geweldig dat Owen mee mag spelen met de Bijzondere Eredivisie. Voetbal is zijn alles,’’ vertellen zijn ouders enthousiast. Owen kijkt op tegen Alisson Ramses Becker en Wout Weghorst. Zelf droomt Owen ervan om heel ver te komen met voetballen, en om voetbalverslaggever te worden. Doe je straks verslag voor de Bijzondere Eredivisie, Owen?

Martijn

Michael

Michael is 14 jaar oud en heeft neurofibromatose type 1. Voetbal betekent veel voor Michael. Omdat het belangrijk voor hem is om te bewegen, is voetbal iets waar hij zijn energie in kwijt kan. ‘’Voor Michael is de Bijzondere Eredivisie een ervaring voor de rest van zijn leven. Hieruit blijkt dat niks onmogelijk is,’’ vertellen de ouders van Michael. Het is voor Michael een jongensdroom die uitkomt. Michael is groot fan van Matthijs de Ligt.

Xamira

Xam is 13 jaar oud, ze heeft PDD-NOS en een verstandelijke beperking. Ze is superblij dat ze mee mag doen met de Bijzondere Eredivisie. Ze voelt zich nu echt een prof voetbalster, wat ze later ook wil worden. Xam speelt voetbal bij SC Joure Specials en SC Heerenveen. Ze is fan van voetballer Lionel Messi en haar oude buurjongen Marten de Roon.