Gerben

Gerben is 15 jaar oud en heeft het syndroom van down. In de Bijzondere Eredivisie speelt Gerben voor FC Groningen. Hij staat dan wel in de spits, zijn grote helden Sergio Padt, Mike te Wierik en Deyovaisio Zeefuik maken de verdediging op voor FC Groningen. Gerben is een echte sportman. Naast het voetballen in de Bijzondere Eredivisie traint hij graag mee met Kids United en speelt hij graag basketbal. Zijn droom is om profvoetballer en breakdancer te worden.

Justin

Justin is 15 jaar oud, hij heeft een verstandelijke beperking en autisme. In de Bijzondere Eredivisie speelt Justin bij FC Groningen waar hij in de verdediging staat. Voetbal is een groot deel van zijn leven. Justin speelt namelijk ook bij Kids United en is de hele dag door bezig met voetbal. Zo voetbalt hij met zijn broertje in de tuin en maakt hij op school altijd werkjes met het logo van verschillende clubs.

Robbin

Robbin is 12 jaar oud en heeft Cerebrale Parese, een linker beenspalk en geen functie aan zijn linkerhand. Als deze voetbalfanaat ergens blij van wordt is het wel zijn club, FC Groningen. “Ik heb een seizoenkaart en ga naar elke thuiswedstrijd,” vertelt onze verdediger. Supercool Robbin! Zijn droom is om nog meer voetbalstadions te bezoeken, zoals: de Kuip, de Johan Cruijff Arena, Tottenham Hotspur Stadium, Camp Nou en Old Trafford. Dat zijn nog eens flinke stadions! Robbin vindt het helemaal chill dat hij bij de Bijzondere Eredivisie mag spelen voor de club waar hij al zo lang fan van is.

Aaike

Deze vrolijke kerel is 17 jaar oud en heeft een taalontwikkelingsstoornis, een ontwikkelingsachterstand en is licht slechthorend. Voetballen vindt hij super chill, helemaal bij de Bijzondere Eredivisie! “Ik vind het leuk dat ik daardoor allemaal bijzondere dingen meemaak, zoals toernooien en activiteiten en trainen in de Euroborg!” Dat is inderdaad vet kicken! Aike is een supersportief persoon, want naast rennen en scoren op het voetbalveld legt Aike je met één beweging plat op de grond. Deze man is namelijk… een Judoka!

Edean

Deze alleman-op-het-veld is 16 jaar oud en heeft het Peters-plus syndroom en hij loopt erg op zijn tenen. Edean is een sociale kerel en speelt bij Kids United. Zijn grote voetbalhelden zijn Ozïl en Sanchez. “Mijn droom is om een professionele voetballer te worden,” vertelt hij. Edean vindt het cool dat hij bij de Bijzondere Eredivisie speelt maar nog specialer is dat hij op de t.v. komt! In de spotlight als een echte profvoetballer. Naast zijn sportcarrière kan Edean erg genieten van een potje gamen en een stukje fietsen.

Hugo

Hugo is 14 jaar oud en heeft een zeldzame chromosoomafwijking. Bij zijn club Kids United staat Hugo in het doel. Bij FC Groningen versterkt hij echter de verdediging! Hugo vindt voetbal superleuk. Niet alleen om te spelen, maar ook om naar te kijken. Dit doet hij het liefst bij zijn vader en broer. Verder houdt Hugo ervan om lekker buiten te zijn, waar hij vaak met zijn lieve hond wandelt. Hugo wil graag een bekende speler worden in de Bijzondere Eredivisie.

Francis

Francis is 18 jaar oud. Ze heeft het syndroom van Usher en ADHD. Spelen voor FC Groningen betekent alles voor Francis, ze is een echte voetbalfanaat. Op het veld is ze meestal te zien als middenvelder, net als haar grote heldin Daniëlle van de Donk! Naast voetballen kan Francis erg genieten van muziek luisteren en spelletjes spelen. Spelen in de Bijzondere Eredivisie vindt deze jongedame heel speciaal, zo kan ze voetbal op dezelfde manier ervaren als profvoetballers.

Jamie

Jamie is 13 jaar oud en heeft ADHD en PDD NOS. Ze speelt in de Bijzondere Eredivisie bij FC Groningen. Daarnaast staat ze ook op doel bij Kids United. Voetballen betekent alles voor Jamie. “Geen training of wedstrijd wordt overgeslagen,” vertellen Jamie’s ouders vol trots. Naast voetballen houdt Jamie ook enorm van gamen.

Jeroen

Jeroen is 15 jaar oud en heeft ASS en ADHD. Op het veld is hij heel flexibel, Jeroen blinkt namelijk uit in alle posities. Voetbal betekent enorm veel voor hem, hij speelt namelijk niet alleen bij Kids United. Jeroen versterkt ook FC Groningen, net als zijn grote held Kaj Sierhuis! Naast voetballen heeft Jeroen nog een grote hobby: muziek draaien.

Jovanna

Jovanna is 19 jaar oud en heeft het Silver Russel syndroom. Dat houdt haar niet tegen om een echte ster in de wedstrijd te zijn! Jovanna voetbalt bij Kids United en FC Groningen. Het voetballen zelf is niet het enige wat Jovanna leuk vindt aan de Bijzondere Eredivisie, ze houdt er namelijk ook van om sociaal bezig te zijn en samen met het team op pad te gaan!

Sandro

Sandro is 26 jaar oud en is meervoudig gehandicapt. Bij Kids United staat Sandro in de verdediging. Geen bal komt er bij hem langs! Hij is dus een goede aanwinst voor FC Groningen. Sandro houdt niet alleen van zelf voetballen, hij kijkt ook graag naar wedstrijden. Vooral als FC Groningen het goed doet. “Ik hoop dat FC Groningen kampioen van Nederland wordt,” vertelt Sandro enthousiast.

Stijn

Stijn is 17 jaar oud en heeft het syndroom van down. Op het veld is hij van alle markten thuis, Stijn staat namelijk in de spits én op het middenveld! Voetballen in de Bijzondere Eredivisie bij FC Groningen betekent heel veel voor Stijn. Hij heeft veel vrienden gemaakt. Ook is voetballen voor Stijn een moment om te ontspannen en te bewegen.