Julian

Julian is 16 jaar oud en heeft autisme, ADHD en PTSS. Hij is een echte sportman,  hij doet aan sporten zoals judo, fitness en freerunning. Julian zijn grootste droom is om voetballer te worden. Voor Julian betekent voetbal een teamsport waarbij je veel plezier hebt met je team om zo ver mogelijk te komen.

Fleur

Fleur is 13 jaar oud en heeft het Hypermobiliteitssyndroom en DCD. Voor Fleur betekent voetbal heel veel. ‘’Voor haar gaat er een wereld open nu ze bij FC Emmen speelt,’’ vertellen haar ouders. Fleur is groot fan van Matthijs de Ligt en Donny van de Beek.

Anna

Anna is 15 jaar oud en is geboren met een hersenbeschadiging. Voor Anna is voetbal erg belangrijk, het is een sport waar zij zich kan uitleven. ‘’Het is voor haar een sport waar er veel wordt samen gewerkt. Ze voelt zich zeer gewaardeerd,’’ vertellen haar ouders trots. Anna haar grootste droom is om een keer met iemand van Ajax te voetballen.

Ruben

Ruben is 13 jaar oud en is geboren met een complexe hartafwijking. Ruben zijn leven draait grotendeels om voetbal. Hij vindt het leuk om met vrienden te voetballen, het liefst op een klein veld of in een pannakooi. Ook vindt hij het super om naar voetbal te kijken. Ruben is groot fan van Feyenoord en heeft een seizoenskaart bij FC Emmen. Waar hij zijn favoriete spelers zoals, Nick Bakker kan bewonderen.

Ruben

Ruben is 17 jaar oud en heeft autisme. Ruben vindt het een hele eer dat hij mee mag spelen in de Bijzondere Eredivisie. ‘’Voetbal betekent voor Ruben veel bewegen. We zijn supertrots op hem,’’ vertellen zijn ouders. Ruben zijn favoriete voetbalspelers zijn Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Lionel Messi.

Sven

Sven is 15 jaar oud en heeft hemiplegie en een ontwikkelingsachterstand. De Bijzondere Eredivisie is een droom die uitkomt voor Sven. Voetbal is zijn hele leven en heeft de ambitie om G-profvoetballer te worden! ’Wij vinden het zelf ook heel speciaal dat hij mee mag spelen,’’ vertellen zijn ouders trots. Sven speelt bij FC Klazienaveen en als verdediger in het G-team van FC Emmen. Sven is groot fan van Cristiano Ronaldo en Anco Jansen.

Stan

Stan is 11 jaar oud en heeft PDD-NOS. Stan is een hele sportieve jongen, hij vindt voetbal de mooiste sport van de wereld. Hij speelt bij het G-team van EHS ’85, maar voor Stan voelt het alsof zijn carrière echt begint bij zijn deelname aan de Bijzondere Eredivisie. ‘’Stan is een fanatieke voetballer, we zijn erg trots op hem,’’ vertellen zijn ouders.

Khalid

Khalid is 17 jaar oud. Hij heeft een verstandelijke beperking en autisme. Voor Khalid is voetbal erg belangrijk, hij vindt het dan ook een hele eer dat hij mee mag doen in de Bijzondere Eredivisie. Hij wordt er erg gelukkig van. ‘’Naast zijn familie is voetbal alles voor Khalid. We zijn erg blij dat er uitgehaald wordt wat erin zit,’’ vertellen zijn ouders trots. Khalid zijn grootste droom is om zijn held Cristiano Ronaldo in levenden lijve tegen te komen!

Chris

Chris is 15 jaar oud en heeft een verstandelijke beperking. Hij is een échte sportman! Hij zit op Atletiek bij de VB-groep van de Sperwers. Ook is hij een fanatiek voetballer. Zijn voetbalhelden zijn Cristiano Ronaldo en Arjen Robben. Zelf vindt Chris het supergaaf om mee te mogen spelen met de Bijzondere Eredivisie. Zijn grootste droom is om zelf profvoetballer te worden.

Bart

Bart is 14 jaar oud en heeft ADHD en autisme. Voor Bart is voetbal plezier hebben en doelpunten maken. Bart speelt voetbal bij EHS’85 en FC Emmen. Hij vindt het heel leuk om voor FC Emmen te mogen spelen, en hij geniet ervan dat hij stadions ziet waar hij nog nooit is geweest.

Thijmen

Thijmen is 15 jaar oud en heeft PDD-NOS. Thijmen zit graag achter de computer, waar hij het liefst naar YouTube of Netflix kijkt. Met voetbal kan hij zijn stress en energie kwijt. Hij kijkt erg op tegen zijn twee voetbalhelden Lionel Messi en Frenkie de Jong. Thijmen vindt het erg leuk om de Bijzondere Eredivisie mee te mogen maken.

Danny

Danny is 18 jaar oud en heeft DCD. Danny vindt het leuk om met zijn ouders weg te zijn, te darten en om te voetballen. Hij is fan van Virgil van Dijk en Michael van Gerwen. Voetbal is voor Danny gewoon veel plezier hebben. Danny zijn droom is om een goede voetballer te worden. Voor Danny zelf is het ook een hele gave ervaring om mee te mogen doen met de Bijzondere Eredivisie.