Bijzondere Eredivisie internationaal genomineerd

Op donderdag 7 maart 2024 vond in Londen de uitreiking van de ESA Awards plaats. Een internationale awardshow waarin de beste sponsorships uit heel Europa worden bekroond. De Bijzondere Eredivisie was genomineerd in de categorie ‘Best of Europe’.

Goud met Nederlandse SponsorRing
Vorig jaar won de Bijzondere Eredivisie een gouden SponsorRing, een Nederlandse vakprijs in de categorie maatschappij. Stichting SponsorRingen, de organisatie van de SponsorRingen, nomineerde de case van de Bijzondere Eredivisie internationaal bij de ESA (the European Sponsorship Association) voor de categorie ‘Best of Europe’.

ESA Best of Europe Award

Een ESA Best of Europe Award is een van de meest prestigieuze prijzen die je kunt winnen. Een onafhankelijk panel van Europese experts beoordeelt de inzendingen, die in hun eigen land al tot winnaars zijn gekroond.

Naast de Bijzondere Eredivisie, wat voor Nederland was genomineerd, waren er nog acht andere Europese landen geselecteerd voor een ‘Best of Europe’ ESA Award. Ierland met de case ‘Irish Life Dublin Marathon’ ging er met een gouden award vandoor. Spanje won zilver en Engeland pakte brons. Bekijk hier welke landen er allemaal genomineerd waren >>

Directeur van Stichting het Gehandicapte Kind Henk-Willem Laan over deze nominatie:

“Deze nominatie is een internationale erkenning voor de Bijzondere Eredivisie, wat een unieke competitie is waar we voetbaldromen van kinderen met een handicap werkelijkheid laten worden. Bij de opzet van het plan in 2019 om een Eredivisie op te richten voor G-voetballers, schaarde de VriendenLoterij hier als sponsor meteen achter. Dat was geweldig!”

Al vijf seizoenen Bijzondere Eredivisie

Inmiddels is de Bijzondere Eredivisie mede dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij al een paar jaar gaande, waarbij de G-voetballers schitteren op het veld. Tijdens verschillende competitierondes spelen de teams een aantal wedstrijden tegen elkaar. Henk-Willem vertelt verder: “De kinderen vinden het geweldig! Het is een enorme belevenis en daarnaast draagt het bij aan hun ontwikkeling. Ze krijgen zelfvertrouwen, leren vrienden kennen, spelen samen en leren van elkaar. Bovendien voegt het ook veel toe aan een club. Een voetbalclub is veel meer dan alleen het eerste elftal; iedereen hoort erbij. Ook kinderen met een handicap.”

Over ESA
De ESA Awards vinden elk jaar plaats in Londen en trekken inzendingen uit heel Europa. Meer dan 400 van de beste sponsorprofessionals komen samen om de meest impactvolle campagnes en activaties middels een awardshow uit te reiken.

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)