AZ presenteert team voor De Bijzondere Eredivisie

AZ is dit seizoen feestelijk gestart met het eerste G(Gehandicapte)-team tijdens hun eigen presentatieweekend. Het zestienkoppige elftal maakte een indrukwekkende entree en werd in het bruisende AFAS stadion hartelijk ontvangen door fans die hen als ware profs toejuichten. Dit markeerde het begin van een bijzonder avontuur, aangezien het team zich klaarmaakt om deel te nemen aan de Bijzondere Eredivisie.

De kersverse G-teamleden van AZ worden tijdens het presentatieweekend behandeld als volwaardige profvoetballers. Ze genieten van privileges zoals reizen in de spelersbus, het ondertekenen van officiële profcontracten, het ontvangen van gepersonaliseerde AZ-tenues en voetbaltassen, en zelfs het verblijven in een spelershotel. Trots vertegenwoordigen ze hun favoriete club in de Bijzondere Eredivisie, een competitie voor voetballers van 10 tot 18 jaar met een handicap.

Voor de 35-jarige José, die de leeftijdsgrens van 18 jaar al is gepasseerd, nam de droom een bijzondere wending. Als assistent-trainer van het G-team straalt ze trots uit en benadrukt de erkenning die mensen met een beperking nu krijgen door hun betrokkenheid bij AZ. Het presentatieweekend bood het team niet alleen de kans om een besloten training van AZ bij te wonen, maar ook waardevolle tips van hoofdtrainer Pascal Jansen te ontvangen. De Alkmaar Zaanstreek Foundation, met focus op participatie, verbinding en inclusie, toont hiermee aan hoe voetbal als krachtig middel mensen met elkaar verbindt en positieve maatschappelijke impact creëert.

AZ kwam reeds in actie tijdens de speelronde tegen FC Groningen en zal op zondag 3 december opnieuw in actie komen tijdens de speelronde bij FC Emmen in stadion De Oude Meerdijk.

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)