AZ en NAC Breda omarmen Bijzondere Eredivisie

Seizoen 5 van de Bijzondere Eredivisie staat weer voor de deur. We mogen met trots mededelen dat naast de elf huidige clubs twee nieuwe clubs dit seizoen gaan meedoen aan deze unieke voetbalcompetitie: AZ en NAC Breda.

Al vier seizoenen lang schitteren de G-voetballers op het veld. Tijdens verschillende competitierondes spelen de teams een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de profclubs. Dat zijn er dit seizoen dertien: SC Heerenveen, ADO Den Haag, SC Cambuur, Go Ahead Eagles, FC Groningen, De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, VVV-Venlo, NEC Nijmegen, Ajax en de twee nieuwe clubs die zich toevoegen AZ en NAC Breda.

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, over het intreden bij de Bijzondere Eredivisie: “Wij vinden dat iedereen zijn dromen moet kunnen najagen. Iedereen heeft zijn eigen mogelijkheden, talenten, passie en ambities. Maar vaak gaat dat ook gepaard met beschikbare omstandigheden en faciliteiten. Op initiatief van Alkmaar Zaanstreek Foundation, samen met het Liliane Fonds – dat op de voorkant van het shirt komt te staan, gaan wij met AZ een bijdrage leveren aan het welzijn en plezier van het nieuwe AZ-team en daar zijn we trots op.”

NAC Breda beaamt deze boodschap en vertelt daarbij: “We zijn trots om G-voetballers uit onze regio de kans te bieden om te proeven van het leven als professioneel voetballer! Door deze ervaring volgt er een gevoel van trots, vertrouwen en een groepsgevoel. Precies wat deze jongens én meiden op deze leeftijd nodig hebben”, aldus Nikki de Groot, projectcoördinator NAC Maatschappelijk.

Aftrap van seizoen 5
Het seizoen wordt zondag 1 oktober afgetrapt bij SC Cambuur in Leeuwarden. Tijdens deze speelronde komen de spelers van SC Cambuur, FC Groningen, ADO Den Haag, Ajax en FC Emmen in actie. We kijken weer uit naar mooie acties, blije gezichten en de droomt die vervuld wordt voor deze groep kinderen met een beperking: profvoetballer zijn!

Dit seizoen van dichtbij op de hoogte blijven? Volg dan de kanalen op YouTube, Facebook en Instagram. Hier zie je wat onze spelers allemaal meemaken, beleven en laten zien!

Beeldcredits: Hermann-Otto Israël

Meer nieuws

Steun de Bijzondere Eredivisie

NSGK-Logo(sRGB)